Політика
12 травня 2015
Терпець урвався: НАТО виганяє з Брюсселю російських шпигунів
У штаб-квартирі в Брюсселі підозрюють, що Кремль проник у військову організацію, яка розробляє плани щодо захисту Європи від Путіна.
news-image

 Про це пише аналітик британського видання The Daily Mail  Сем Тонкін, повідомляє Є з посиланням на Inopressa.ru.

НАТО виганяє десятки підозрюваних в шпигунстві росіян зі своєї штаб-квартири в Брюсселі, намагаючись зменшити збір розвідданих Москвою на тлі зростаючої напруженості між Сходом і Заходом, - пише він.

Передбачається, що до 45 російських делегатів працюють на розвідслужби своєї країни, згідно із заявою НАТО, зробленому в приватному порядку, передає газета.

Хоча джерела НАТО оцінюють загальне число російських делегатів в брюссельській штаб-квартирі в 90 чоловік, Москва оспорює ці цифри, заявляючи, що вона акредитувала 37 чоловік. Дипломат з країни-члена НАТО висловив припущення, що їх 61, - говориться в статті. 

Видворення підозрюваних в шпигунстві росіян послідувало за прийнятим минулого місяця рішенням скоротити чисельність делегацій країн, що не входять в НАТО, в Брюсселі до 30 чоловік, пояснює автор.

Єдина країна, якої торкнеться нова постанова, - це Росія, - відзначає кореспондент.

Високопоставлені чиновники НАТО підтвердили, що метою цього заходу є зменшення збору розвідданих Росією, додавши, що лише чотирьом россиянам - постпредові РФ при НАТО Олександру Грушку, його заступникові, секретареві і водієві - тепер дозволено пересуватись по штаб-квартирі без супроводу.

З росіянами ми вирішили припинити всю практичну співпрацю, але зберегти канали політичного і військового діалогу і контакту. Делегації у розмірі 30 чоловік для цього більш ніж достатньо,  - заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг. 
Читайте також: Пушков лякає НАТО союзом з Китаєм