Політика
13 травня 2015
Дейнего та Пушілін вимагають від Гройсмана офіційного статусу російської мови та позаблокового статусу України
Пушілін поскаржився, що "ДНР" і "ЛНР" вже неодноразово зверталися на адресу Конституційної комісії і особисто до пана Гройсмана, однак, відповіді не послідувало.
news-image

Представники "ЛНР" і "ДНР" на Мінських переговорах Владислав Дейнего та Денис Пушілін підготували власні пропозиції щодо зміни Конституції України, пише «Є».

 За їх словами, пропозиції підготовані відповідно з пунктом 11 Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року. 

Зокрема,  передбачається включення в Конституцію України додаткового розділу, що закріплює особливий правовий статус окремих районів Донбасу.

Так, передбачається створення загонів народної міліції, підконтрольної місцевій владі, офіційний статус російської мови, особливий економічний режим та інші права. Також передбачена можливість укладення комплексу договорів і угод між центральними властями України і Донбасом.

Пропонуються поправки в статті Конституції про судову систему, про прокуратуру, про місцеве самоврядування, про адміністративно-територіальний устрій України.

У проекті передбачено конституційне закріплення позаблокового статусу України, - йдеться в заяві представників "ЛНР" та "ДНР".

Денис Пушілін поскаржився, що "ДНР" і "ЛНР" вже неодноразово зверталися на адресу Конституційної комісії і особисто до пана Гройсмана, однак, відповіді не послідувало.

 13 травня 2015 року, представники "ДНР" та "ЛНР" ще раз письмово направили свої законодавчі пропозиції до Конституційної комісії України на ім'я Володимира Гройсмана, в Мінську Контактну групу на адресу представника ОБСЄ Хайді Тальявіні, представнику Росії Азамату Кульмухаметову, представнику України Леоніду Кучмі і тимчасовому координатору групи з політичних питань П'єру Морелю Ними.

Читайте також: Самопроголошена "ДНР" хоче найширшу автономію та захист своїх інтересів