Політика
16 травня 2015
Порошенко: Україну ніщо не змусить звернути з обраного європейського шляху
Президент України Петро Порошенко наголошує, що Україну ніщо не змусить звернути з обраного європейського шляху.
news-image

Про це він заявив у суботу під час церемонії підняття Європейського прапора на площі перед Адміністрацією Президента, передає кореспондент Укрінформу.

20 країн-членів Європейського Союзу ратифікували Угоду про асоціацію. Створена Національна рада реформ, яка має робити усе можливе для того, аби прискорити реформи, аби українські діти мали можливість жити в Україні, яка буде членом Європейського Союзу, бо це є ключовою нашою метою, тому ми будемо демонструвати, що ніщо не примусить Україну звернути з обраного шляху. Тож час зараз говорити про майбутнє європейської України українським дітям - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що Україна задекларувала свій вибір ще під час Майдану - не просто для того, аби підтримати європейський вибір, а продемонструвати готовність боротися за нього.

Боротися кров'ю побитих студентів, боротися жертвами героїв Небесної Сотні і боротися цією величезною відповідальністю, яку зараз несемо всі ми, аби провести європейські реформи і створити Україну справжньою європейською державою, - наголосив Президент.

Порошенко також нагадав, що перші кроки до ЄС були зроблені ще 27 червня минулого року, коли у Брюсселі було підписано Угоду про асоціацію.