Україна
17 травня 2015
На Дніпропетровщині побилися козаки (фото і відео)
В Жовтих Водах, Дніпропетровської області відбувся Всеукраїнський фестиваль козацького традиційного та бойового мистецтва «Герць».
news-image

16 травня в місті Жовті Води, на Дніпропетровщині відбувся Всеукраїнський фестиваль козацького традиційного та бойового мистецтва «Герць», пише «Є»

Фестиваль був присвячений 367-й річниці славної перемоги війська Богдана Хмельницького у битві на Жовтих Водах. Розпочався фестиваль з параду вишиванок, покладання квітів до пам'ятника героям Визвольної війни 1648-1654 років та виступів фольклорних колективів.

Основним дійством, якого всі чекали були традиційні козацькі бої "лава-на-лаву". На змагання приїхали гості з усієї Дніпропетровської області та Києва.

"Це мобілізуючий захід для всіх патріотів, а також можливість відчути себе частиною української козацької культури. Ми намагаємося допомогти відродженню бойової культури та традицій українського народу, а також популяризувати історію рідного краю серед молоді.",- розповів організатор фестивалю Владислав Дутчак, представник інституту "Стратегія".

Наймолодші учасники фестивалю мали можливість прийняти участь в веселих конкурсах з казковими персонажами, навчалися розписувати пряники та плести патріотичні браслети.

"Ми хочемо, щоб про наше місто козацької слави знали в усій Україні, адже саме в нашому місті відчувається справжній козацький дух, у нас цінують традиції.",- зазначила організатор свята, директор святкового агентства Альона Винник.

Наприкінці фестивалю всіх гостей нагодували справжнім козацьким кулішем, канапками з салом та іншими українськими стравами.