Політика
19 травня 2015
Мерило розповіла, чому залишила міністерство економіки
Яніка Мерило, екс-радниця міністра економіки Айвараса Абромавичуса, підтвердила, що вже з квітня не співпрацює з ним, проте залишилася в уряді.
news-image

Як повідомляє «Є» з посиланням на "Канал 24", Мерило вже місяць не є радницею Абромавичуса, натомість через ICT Competence Center працює з кількома міністерствами, допомагаючи у створенні електронного уряду.

Я була радником на громадських засадах, тому не називала б мій вихід "залишенням уряду". Для мене уряд - це міністри і заступники міністрів, я була просто радником без будь-яких повноважень. Не думаю, що це знакова подія, - пояснила свій стан Яника Мерило.

 

Мій вихід (з міністерства - прим.ред.) був пов'язаний з тим, що для досягнення мети - побудови електронного уряду, ефективніше працювати не з одним міністерством, у якого обмежені у цій сфері повноваження, а співпрацювати з усіма, у яких є інтерес створювати електронні послуги та рішення, - наголосила Мерило.

Вона також зазначила, що її настрої залишаються "позитивно бойовими", а зміна статусу лише позитивно вплинула на ініціативи щодо електронного уряду.

Нагадаємо, у понеділок стало відомо, що радниця міністра економіки Айвараса Абромавичуса естонка Яніка Мерило пішла з цієї посади.

Як відомо, Мерило від січня працювала радницею Абромавічуса з інвестиційної діяльності та займалась запровадженням електронного урядування.

Читайте також: Радник міністра економіки Яніка Мерило припинила співпрацю з Кабміном