Суспільство
25 травня 2015
Завтра у Києві поховають луганчанина Темура Юлдашева, командира добровольчого батальйону "Темур"
Темур Юлдашев загинув у День Незалежності України, 24 серпня 2014 року біля Савур-Могили.
news-image

У вівторок, 26 травня, у Києві проведуть в останню путь Темура Юлдашева, командира добровольчого батальйону «Темур», повідомляє «Є».

Похорони відбудуться на Лук’янівському військовому кладовищі о 12:00.

Темур  Юлдашев ( позивний -"Тренер") загинув 24 серпня 2014 року біля Савур-Могили (Донеччина).

Він був професійним військовим, який провів на військовій службі 21 рік, а також майстром спорту міжнародного класу з важкої атлетики. 

Юлдашев створив та особисто сформував добровольчий батальйон "Темур" для захисту Луганська та області від проросійських бойовиків. Разом зі своїми підлеглими (30 осіб) був відправлений для проходження підготовки до школи міліції міста Щастя Луганської області. Однак на під'їзді до міста автобуси з бійцями зупинили місцеві жителі, яких супроводжували терористи зі зброєю.   Хлопців викинули з автобуса і побили. Нападників було близько 100, в загоні "Темур" – лише 30 осіб. Підкріплення від міліції так і не прийшло. В результаті Темур обміняв себе в обмін на свободу своїх бійців. Пробув у полоні 35 днів, зумів втекти і дістатися Києва.

 Пройшовши фізичну реабілітацію в Києві і вступивши до лав ЗСУ, Темур Юлдашев вирушив на війну - визволяти Луганськ.  

Наприкінці серпня Юлдашев знаходився серед захисників Савур-Могили в зведеній групі українських спецназівців під командуванням полковника ЗСУ Гордійчука. Героїчно загинув у День незалежності України.  

У Темура Юлдашева залишилися дружина і п’ятеро дітей.

Читайте також: Бойовики "Привида" хочуть назвати угруповання іменем його загиблого командира Олексія Мозгового