Події
28 травня 2015
У Мариуполі затримано злочинців, які задля викупу викрали та катували начальника однієї зі служб юстиції
Викрадачі вимагали за бранця викуп у розмірі 100 тисяч доларів.
news-image

Як повідомили у МВС, сьогодні вночі в ході спецоперації співробітниками міліції Донецької області, спецпідрозділу «Сокіл» і СБУ викраденого мешканця Маріуполя було звільнено, затримані двоє підозрюваних, інформує «Є».

25 травня до міліції звернувся пенсіонер, який повідомив, що його син викрадений невідомими людьми. Зі слів заявника, син подзвонив з чужого телефону і попросив зібрати 100 тисяч доларів, нібито таку суму потрібно заплатити, щоб вирішити його проблеми, пов'язані із службовою діяльністю, - йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

У прес-службі зазначили, що потерпілий обіймає посаду начальника однієї із служб міського управління юстиції.  Працівники карного розшуку протягом двох днів вийшли на слід підозрюваних і встановили, де знаходиться викрадений чоловік.

Потерпілого утримували в орендованому приватному будинку під охороною.

Злочинці орендували приватний будинок в Жовтневому районі, недалеко від того місця, де було організовано саме викрадення. Два молодих хлопця 1992 року народження несли цілодобову охорону. Бранець був повністю загорнутий у поліетиленові пакети, його сильно били, у нього кілька переломів. З родиною жертви зловмисники вели переговори, вимагали гроші і висували свої умови, - розповів начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Міліціонери спрацювали на випередження і одночасно взяли штурмом кілька адрес, де міг утримуватися викрадений. Затримано двох підозрюваних, жителів однієї з областей України. Встановлено коло осіб, які причетні до цього правопорушення, кілька людей оголошені в розшук.

Потерпілий був звільнений та у важкому стані з численними травмами доставлений до лікарні. 

 Відкрито кримінальне провадження за ст.146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» КК України. Ведеться досудове розслідування.

Читайте також: Біля Мукачева затримали харків'ян, які випробували апарати, що застосовуються для відеозйомки місцевості (фото)