Київ
28 травня 2015
Механізм квіткового годинника довелося демонтувати - Київзеленбуд
Один з неофіційних символів столиці, квітковий годинник після тривалого ремонту знову запрацює. Працівники КП "Київзеленбуду" запевняють, що на День Києва годинник порадує киян і гостей міста.
news-image

Журналісти «Є» поспілкувались з головним дизайнером "Київзеленбуду" Христиною Гаврилюк.

Вона повідомила, що під час Революції Гідності на Майдані механізм годинника був серйозно пошкоджений. Тому довелося його повністю демонтувати. Наразі тривають роботи з відновлення механізму квіткового годинника. Вже встановлено циферблат, відремонтовано електронна частину годинника, виготовлено щит керування годинниковим механізмом.

Щодо оформлення і дизайну годинника Христина Гаврилюк пояснила:

"Поки вирішено скромно оформити циферблат, без зайвої розкоші, тому що тепер вулиця Інститутська - пам'ятне місце. Через це навіть проводились громадські слухання. Єдиний напис з квітів буде "Слава Україні" у червоно-білій гамі. Проте наступного року плануємо вже урізноманітнити дизайн.

Нагадаємо, великий квітковий годинник був відкритий 24 серпня 2009 року. Часовий механізм подарував Едінбург, місто-побратим Києва у Шотландії. На створення фонового панно і самого годинника пішло до 50 тисяч квітів. Під час подій на Майдані 2013-2014 рр. годинник був практично знищений.

Читайте також: До Дня Києва відремонтують квітковий годинник на Майдані