Україна
28 травня 2015
Путін підводить свої танки до кордону - Bild (фото)
Росія перекинула залізничним транспортом важке озброєння до кордону з Україною.
news-image

Росія перекинула залізничним транспортом важке озброєння до кордону з Україною, повідомляє німецький таблоїд Bild, посилаючись на фотографії інформаційного агентства Reuters.

На них можна побачити російські танки на залізничній станції поблизу села Матвєєв Курган. Населений пункт, як пояснює видання, - за яких 16 км від російсько-українського кордону. Фотографам Reuters вдалося задокументувати прибуття і розвантаження бойової техніки.

Мова, як продовжує видання, йде про сучасні танки Т-72Б1 та Т-72БМ. Такі бойові машини стоять на озброєнні не тільки російської армії, а й використовуються пропутінськими бойовиками на сході України.

Тим же самим фотографам вдалося зняти транспортування і розвантаження російських систем залпового вогню БМ-27 "Ураган" та іншого озброєння.

При цьому ані на танках, ані на РСЗВ, як зазначає Bild, не було нанесено будь-яких розпізнавальних знаків російських Збройних сил. Це змушує припускати, що вже незабаром ця бойова техніка може бути застосована сепаратистами, що воюють на Донбасі.

Тим часом у вівторок, як додає видання, в інтернеті з'явилося аж два відеозаписи за участю російської техніки. Так, житель Ростова-на-Дону, розташованого за 63 км від українського кордону, виклав у YouTube відеозапис, на якому можна побачити потяг, завантажений як мінімум 20 танками та іншим озброєнням.

Того ж таки дня аналогічний відеозапис та фотографії виклали жителі Таганрога, що за 46 км від українського кордону.

фото: Reuters