Світ
28 травня 2015
«Чудо-танк» Путіна зплагіатили з німецького прототипу - Die Welt
«Армата» - не оригінальне дітище російських військових.
news-image

Високотехнологічний російський танк «Армата» - не оригінальне дітище російських військових, а всього лише копія німецьких розробок 1980-х років, стверджує журналіст Die Welt Герхард Хегман.

За словами автора матеріалу, концепція танка була «продумана і протестована» у Німеччині в епоху холодної війни, проте від її реалізації вирішили відмовитися після розвалу СРСР, наївно сподіваючись на те, що «загрози зі сходу» більше немає, передає «Є».

Росіяни реалізовують концепцію танка, яка була задумана в Німеччині в якості заміни танка" леопард-2 ", - пояснює автор матеріалу.

Наступник «Леопарда-2» повинен був з'явитися найпізніше у 2015 році, пише Хегман. Але замість цього Володимир Путін виставив десяток своїх нових танків Т-14. 

Як пише автор матеріалу, основна концепція танка була розроблена в 1980-ті роки в Німеччині. За даними німецьких експертів, те, що «здається новим в" Арматі ", зовсім не нове, а вже було продумано і зроблено в Німеччині, і перешкодою для масштабної реалізації стало лише відсутність волі і грошей».