Світ
1 червня 2015
Російські літаки вперше пальнули сигнальними ракетами у бік есмінця США - ЗМІ
Російські ЗМІ днями з гордістю повідомили, що літаки Су-24 Чорноморського флоту РФ нібито змусили есмінець ВМС США «Росс» ганебно тікати від берегів Криму.
news-image

Пентагон у свою чергу заявив, що «Росс» перебував «в нейтральних водах у Чорному морі», «виконуючи звичайні операції».

Міністерство оборони США спростовує інформацію про те, що російські літаки змусили есмінець «Росс», який зараз перебуває в Чорному морі, змінити курс.
 
На сайті 6-го флоту США розміщено заяву, в якій говориться:

Екіпаж есмінця «Росс» спостерігав звичайний політ Су-24 і не вступав з ним у взаємодію, причому обидва перебували в міжнародних водах. «Росс» продовжив свою місію після того, як літак повернувся на базу. Ні в який момент «Росс» не діяв агресивно і не ухилявся від виконання запланованої операції. Поведінка екіпажу була і залишається професійною.

В свою чергу, як пише видання «Комсомольська правда», після виходу з румунського порту Констанца американський корабель попрямував у бік територіальних вод Росії. Оператори російських станцій спостереження засікли ці маневри і доповіли командуванню Чорноморського флоту. З військового аеродрому «Гвардійське» була піднята чергова пара розвідників Су-24. Вони наблизилися до корабля США і пройшлися «впоперек» його курсу. Однак есмінець продовжував рухатись в тому ж напрямку. Тоді літаки зробили над ним більш «щільні» маневри, продемонструвавши американським морякам готовність дати жорстку відсіч. А до того ж пальнули сигнальними ракетами перед носом корабля.

«Вирішивши не випробовувати долю, «Росс» екстрено розвернувся і пішов в нейтральні води в східній частині Чорного моря », - повідомляє видання «Комсомольська правда».