Війна
3 червня 2015
У Штабі говорять про тисячу бойовиків під Мар'їнкою, багато військових поранено, працюють РСЗВ (ВІДЕО)
До Мар'їнки терміново наближається допомога військовим ЗСУ із важкою технікою.
news-image

Як повідомляє «Є», на цей час медики нарахували близько 25 поранених українських військових, що приймають участь у обороні позицій під Мар'їнкою.

Місцеві жителі говорять, що те, що коїться не можна назвати боєм:

Наших військових просто поливають "Градами" та артилерією. Кожну секунду чутно потужні вибухи. "Вихідні" чути по всьому Донецьку.

Бійці ЗСУ говорять, що терористи разом із кадровими російськими військовими хочуть взяти Мар'їнку в кільце, але українські воїни тримають оборону. 

У штабі ситуацію коментують, як стабільно важку. За даними командування, на штурм українських позицій кинули близько 1000 найманців та танки. 

На даний момент закриті пункти пропуску Курахово та Бугас. Перший було перекрито через бої, а другий - тому що після нічних обстрілів на дорозі залишилося багато снарядів, що не розірвалися.

Під час боїв терористи багато разів потрапляли снарядами у житлові будинки. Є інформація про декількох знищених багатоквартирних будинків у Мар'їнці.

Жителі Донецька записали відео утрішнього обстрілу Мар'їнки. Вони говорять, що так все починалося, а приблизно через 30 секунд почалася безперервна канонада.

Читайте також: На Луганщині заарештовано коректувальника вогню бойовиків