Київ
5 червня 2015
«Відкритий бюджет» Кличка, або страшний сон корупціонерів
П’ятого червня міський голова Києва Віталій Кличко презентував революційну для України технологію «Відкритий бюджет».
news-image

З легкої руки столичного мера Київ став першим містом України, в якому запроваджено відкриту електронну систему контролю бюджетних витрат. Це означає, що відтепер кожен киянин зможе ознайомитися з витратами столичного бюджету через Інтернет, навіть не виходячи із дому.

За словами Віталія Кличка відкритий бюджет стане важким ударом для нечистих на руку чиновників, які звикли тримати інформацію про казенні витрати за сімома замками. Зокрема він заявив таке:

Багато хто навіть не здогадуються, які докорінні зміни відсьогодні відбудуться у Києві. Ми презентуємо систему, яка дає можливість відкритого доступу до інформації всім мешканцям міста, дає можливість контролювати всі процеси, контролювати владу і підвищувати рівень сервісу і комфорту киян. І я переконаний, що цю систему потрібно буде реалізовувати в усіх інститутах влади, щоби зробити її прозорою, відкритою, публічною і підзвітною громадянам.

В той же час, київський голова зауважив, що на впровадження даної технології місто не витратило жодної копійки, а сам по собі «відкритий бюджет» є ключовим елементом  інноваційної управлінської системи SmartCity.

Адже, за словами Віталія Кличка ця система поставить Київ в один ряд із найрозвинутішими містами світу.

«Я вивчав, як працює система Smart City в Лондоні, Берліні, Тель-Авіві та низці інших столиць. А з сьогоднішнього дня і Київ приєднався до списку інноваційних міст світу. Це перше «розумне» місто України і ця система дасть можливість використовувати цифрові комунікаційні технології для підвищення якості міських послуг, зниження витрат і споживання бюджетних ресурсів. В той же час, це дасть змогу активно долучати небайдужих громадян до розвитку нашого міста», – зазначив Віталій Кличко.

Євген Ігнатенко