Війна
9 червня 2015
Представники "ДНР" та "ЛНР" визнали Крим та Донбас частиною України
У пропонованих бойовиками доповненнях до Конституції України ватажки збройних угруповань визнають території Донбасу з особливим статусом "невід'ємною частиною України".
news-image

Як повідомляє «Є», текст, який оприлюднило одне з сепаратистських видань, містить згадку про Крим і Севастополь як українські території.

У тексті "доповнень і змін "ДНР" та "ЛНР" до Конституції України йдеться про те, що "окремі райони з особливим статусом є невід'ємною складовою частиною України". Перелік міст і районів Донецької та Луганської областей, які повинні отримати особливий статус, на думку представників угруповань, повинні бути визначені окремим законом України.

Вказується також і те, що лідери сепаратистів Ігор Плотницький і Олександр Захарченко повинні зберегти за собою свої посади.

Вищі посадові особи, які очолюють виконавчу владу, що діє на території окремих районів Донецької та Луганської областей на дату прийняття цих змін до Конституції України, продовжують здійснювати свої повноваження до припинення цих повноважень у порядку, встановленому актами окремих районів з особливим статусом Донецької та Луганської областей, - йдеться у тексті.

 

Читайте також: По Опитному та Водяному гатили танки бойовиків - штаб АТО