Світ
9 червня 2015
У Росії під час зльоту згорів ядерний бомбардувальник Ту-95МС
На військовому аеродромі "Українка" в Амурській області Росії сталася аварія ядерного стратегічного бомбардувальника Ту-95МС.
news-image

Як повідомляє «Є» із посиланням на місцеве інформагентство "Амур-інфо", через інцидент один член екіпажу загинув, ще один, командир літака, знаходиться у лікарні.

Відомо, що ім'я військового, що вижив, - Сергій Горшнєв. Його доставлено у військовий госпіталь у важкому стані з опіками 75% поверхні тіла.

За деякими даними, подія сталася на зльоті. Під час розбігу літака по ЗПС військового аеродрому "Українка" в одному з його чотирьох турбогвинтових двигунів стався вибух, а потім почалася пожежа.

За офіційними даними на борту згорілого на зльоті Ту-95 знаходилися п'ять осіб штатного екіпажу, проте деякі джерела повідомляють про сімох військових льотчиків. Відомо також, що труп одного члена екіпажу змогли знайти лише після гасіння пожежі на борту. З Благовещенська у військовий госпіталь найближчого до аеродрому міста Білогірська направлені бригади лікарів реаніматологів та комбустіологів.

У Міноборони Росії повідомляють, що на місце авіакатастрофи вже вилетіла комісія, яка займється розслідуванням події. Крім того, там запевнили, що виліт Ту-95МС був навчально-тренувальним, а на борту літака не було боєкомплекту, тим більше - ядерного.

Нагадаємо, що далекі стратегічні ядерні бомбардувальники Ту-95МС постійно використовуються російським керівництвом для залякування геополітичних опонентів. Ці літаки неодноразово помічали біля кордонів США і поряд з європейськими членами Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Лавров заявив, що Київ захопив Захід у заручники