Події
9 червня 2015
Шкіряк: Причина пожежі під Києвом - навмисний підпал або порушення правил безпеки
Радник міністра внутрішніх справ та екс-керівник ДСНС Зорян Шкіряк вважає, що причинами пожежі під Києвом можуть бути спланований підпал, грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів або технічна складова.
news-image

Про це він написав у Faсebook, повідомляє «Є».

Однією з основних причин масштабноі пожежі і потужного вибуху на нафтобазі "БРСМ - нафта" під Васильковом, можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів. Розглядаються також технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з'ясує слідство, - підкреслив Шкіряк.

Він наголосив, що наразі достовірно встановити причину цієі трагедії неможливо. Також Зорян Шкіряк повідомив, що рятувальників і техніку відведено з епіцентру займання вогню, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів.

Голова ДСНС Микола Чечоткін з ночі перебуває разом з пожежними. Рятувальники роблять все можливе для локалізаці пожежі та подальшоі ліквідації наслідків вибуху, - повідомив він.

Шкіряк підтвердив інформацію ДСНС, що нема зв'язку з трьома рятувальниками, 6 чоловік з опіками доправлено до лікарень, а також знищено кілька одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Нагадаємо, вчора увечері в Київській області на території нафтобази почалася пожежа. Вранці 9 червня на нафтобазі стався потужний вибух. Наразі тривають пожежно-рятувальні роботи.

Відомо, що на місце пожежі вже прибули мер Києва Віталій Кличко та глава МВС Арсен Аваков.


Читайте також: Пожежа під Києвом може перекинутись на сусідню нафтобазу - Аваков