Київ
9 червня 2015
Вміст небезпечних речовини в повітрі Києва перевищує гранично допустимі концентрації - Кличко
Дослідження повітря проводилося в контрольних точках столиці.
news-image

Мер столиці Віталій Кличко зробив заяву, в якій зазначив, що дослідження атмосферного повітря в Києві показали,  що вміст у ньому речовин, які утворюються в процесах горіння, перевищує гранично допустимі концентрації. Про це повідомляє «Є» із посиланням на офіційний сайт Віталія Кличка.

З метою попередження погіршення ситуації в Києві я розпорядився вжити наступних заходів: не допускати спалювання відходів, тощо та приготування їжі на відкритому повітрі і в невстановлених місцях; обмежити рух вантажного транспорту на вулицях міста; здійснювати в столиці щоденний полив проїжджої частини та тротуарів вулиць, прибудинкових територій і зелених зон, - заявив мер.

Водночас, міський голова звернувся до киян з проханням не виходити без потреби на вулицю.

Також звертаюся до людей, які мають хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів, серцево-судинні хвороби, хвороби легенів, шкіри та алергічні прояви, обмежити перебування на відкритому повітрі, - сказав Віталій Кличко.

Як стало відомо, у Києві організований і проводиться моніторинг атмосферного повітря у восьми контрольних точках міста: вулиці Садова, 57; Набережно-Корчуватська, 18; Інститутська, 16; Сікорського,6; Столичне шосе, 90; пр-т Гонгадзе, 22; пр-т Ватутіна, 88; пр-т Академіка Глушкова,13-б.

Дослідження повітря проводяться на період ліквідації пожежі, на вміст загальнопоширених речовин, що контролюються в системі моніторингу атмосферного повітря, і які утворюються в процесах горіння: азоту діоксид, вуглецю оксид, сірчистий ангідрид, пил.

За результатами досліджень 9 червня 2015 року вміст ангидідриду сірчистого в повітрі в контрольних точках перевищував гранично допустимі концентрації в 2,5-6,7 рази. Через погодні умови у приземному шарі атмосферного повітря накопичуються забруднюючі речовини. За рівнем забруднення ангідридом сірчистим ситуація характеризується як недопустима, а за ступенем небезпечності – як помірно небезпечна і небезпечна, - повідомив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

Міська влада щодня буде проводити дослідження повітря. У мерії запевнили, якщо ситуація погіршуватиметься,  то заходи безпеки будуть більш жорсткими.

Читайте також: Кличко розпорядився перевірити всі нафтобази та автозаправки у Києві