Суспільство
11 червня 2015
Оприлюднено тарифи на 3G
Червень офіційно став місяцем запуску 3G-зв'язку в Україні.
news-image

Як повідомляє «Є», запуск 3G-зв'язку є довгоочікуваною подією для усього суспільства. 

4 червня в Києві та Львові запустив оператор Life :), 8 червня послуга стала доступна також клієнтам "Київстар" у Львові. У столиці послуга стане доступною з 16 червня. Компанії відразу озвучили ціну на нову послугу. І лише МТС не поспішає із запуском послуги. 

Власне повноцінне покриття буде готове лише через кілька місяців, хоча обладнання вже встановлено, - заявив гендиректор компанії Іван Золочівський. - Зараз йде його настройка. 3G-мережу потрібно запускати великими кластерами, а не по одній станції. І якщо ви побудували п'ять об'єктів, будуєте шостий - потрібно проводити налагодження на попередніх п'яти.

Також найближчим часом 3G від МТС буде працювати у великих ТРЦ Дніпропетровська, Одеси, Львова та Харкова. Тарифи на майбутню послугу від цього оператора доступні для ознайомлення вже зараз.

За даними журналістів "Вестей", безлімітного тарифу немає ні в кого з українських операторів, а їх пропозиції вельми недешеві.

Так, обсяг трафіку, передбачений у найдоступніших пакетах life :) і "Київстар" від 50 до 100 гривень, становить лише 0,7-2 Гб.

Як стверджує видання, пропозиція від МТС дещо краща - до 100 грн можна купити 2,44 Гб інтернету на місяць. Але виділити найбільш вигідний пакет (по співвідношенню ціна - обсяг послуг) у будь-якого оператора складно - в середньому вони більш-менш схожі один на одного.

Якщо ж у вашому будинку, чи кафе, або офісі немає Wi-Fi, а ви хочете забезпечити інтернетом кілька пристроїв, то смартфон або планшет, підключений до 3G-інтернету, можна перетворити на Wi-Fi-роутер.

Читайте також: Компанія Hyundai планує блокувати телефони в салоні автомобіля