Київ
12 червня 2015
У Києві всі бажаючі зможуть пройти безкоштовне обстеження на наявність онкозахворювань (список адрес)
За перший тижень акції "Крок до життя. Перевір себе" обстеження пройшли близько тисячі киян
news-image

Майже тиждень тому в Києві з метою профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань стартував  проект «Крок до життя. Перевір себе», повідомляє «Єдність».

У рамках заходу всі бажаючі зможуть пройти безкоштовне обстеження на наявність онкозахворювань.  Як повідомили кореспонденту «Єдність» у Департаменті охорони здоров’я КМДА, за перший тижень  обстеження вже пройшли близько тисячі киян.

Подібна акція організована в Києві вперше. Захід «Крок до життя. Перевір себе» проходитиме у кожному районі Києва. Зокрема, 6 червня відбувся перший етап акції в Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Близько тисячі осіб пройшли обстеження.

У цю суботу ми чекаємо мешканців Деснянського та Святошинського районів. Пізніше, 15 липня на підсумковій прес-конференції ми вже будемо знати точну цифру - скільки всього киян обстежилося і кількість виявлених захворювань,– розповіла нам прес-секретар Департаменту охорони здоров’я КМДА Ганна Заєць.

Проект триватиме протягом червня – липня. Загалом планується провести більше 20 заходів у районних амбулаторно-діагностичних установах і на підприємствах міста Києва, на клінічних базах членів Асоціації приватної медицини України.

На киян будуть чекати провідні онкологи, стоматологи, онкогінекологи, ендокринологи, урологи. У рамках заходу передбачаються такі обстеження, як мамографія, УЗД та дерматоскопія, - повідомила Ганна Заєць.

Як відомо,  Україна відрізняється високим рівнем захворюваності раком і входить у першу десятку країн світу за цим показником, маючи 160 тисяч захворілих на рік. 90 тисяч хворих щороку помирають, 40% з них - у перший рік після виявлення хвороби (у більшості випадків - через запізнілу діагностику).

На даний час в Києві на диспансерному обліку перебуває понад 75 тис. онкологічних хворих і щорічно спостерігається поступове збільшення кількості нових випадків.

За даними столичного Департаменту охорони здоров'я, провідними в структурі онкозахворюваності залишаються рак шкіри, молочної залози, товстої кишки, легенів, шлунка. Разом з тим, третину випадків раку можна попередити, а при виявленні хвороби на ранній стадії до 40% хворих вилікувати. Саме тому так необхідна вчасна профілактика та  виявлення онкологічних захворювань на ранній стадії.

«Єдність» закликає киян подбати про своє здоров’я та нагадує про наступні дати та адреси безкоштовного обстеження у рамках акції «Крок до життя. Перевір себе» на клінічних базах учасників Асоціації Приватної медицини України.

 

Автор: Анжеліка Коломойцева