Київ
19 червня 2015
Кияни та гості міста тепер зможуть оплачувати проїзд платіжними картками MasterCard
Використати безконтактні платіжні картки MasterCard та пристрої можливо на 17 станціях метро.
news-image

Українська столиця стала п’ятим містом у світі (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго і Бухаресту), де оплатити проїзд у метро можна безпосередньо на турнікеті, використовуючи власну безконтактну банківську картку з системою PayPass або платіжний пристрій, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Цей проект реалізовано в рамках Smart City.

Відтепер люди зможуть оплатити проїзд за допомогою картки. Безконтактний розрахунок економить час тих, хто спускається в метро. Ніяких черг до каси чи автомату за жетонами, ніякого поповнення проїзного, ніякого «обраного» банку. Важливо також зазначити, що на реалізацію цього проекту місто взагалі не витратило бюджетних коштів, – розповів перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов. 

 Відтепер, для того, аби сплатити за проїзд, можна просто піднести свою безконтактну банківську картку MasterCard до турнікета. З картки автоматично буде знята сума, що відповідає вартості проїзду.

Такими турнікетами вже обладнані 17 центральних станцій: «Хрещатик», «Театральна», «Золоті ворота», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Поштова площа», «Контрактова площа», «Палац спорту», «Арсенальна», «Університет», «Політехнічний інститут», «Шулявська» «Олімпійська», «Палац Україна», «Лук’янівська», «Кловська» та «Печерська».

Невдовзі турнікети усіх столичних станцій метро будуть приймати оплату банківськими безконтактними картками MasterCard.

Читайте також: У Києві відкриється Центр допомоги переселенцям із зони АТО