Політика
19 червня 2015
"Україна стала загрозою для Європи" - Симоненко розповів в ООН про поширення нацизму в Україні
На думку Петра Симоненка, офіційна влада України "героїзує посібників фашистів і встановлює диктатуру сили, а не права".
news-image

Незважаючи на розмови про "європейський вибір", офіційна влада України на ділі "героїзує посібників фашистів і встановлює диктатуру сили, а не права". Про це головний комуніст України Петро Симоненко розповів представникам ООН у ході робочих зустрічей, що відбулися в Женеві, передає «Єдність» із посиланням на ТАРС.

На зустрічі з представниками ООН, що готують доповідь для листопадової сесії Ради ООН з прав людини, Симоненко, зокрема, розповів про закони щодо "декомунізації", в яких, як підкреслив комуніст, "реабілітуються колабораціоністи, посібники фашистів на території України".

У цих законах, по суті, визнаються звання посібників фашистів в дивізії СС "Галичина" і спецпідрозділі "Нахтігаль", їх нагороди, отримані за спалену Хатинь, вбивства інтелігенції у Львові, розстріли в Бабиному Яру, за всі їхні інші злочини на території України і за її межами. Ці закони (про декомунізацію - ред.) свідчать про фашизацію влади та встановлення диктатури фашизму, - заявив лідер КПУ.

Петро Симоненко звернув увагу під час зустрічі також на факти "тиску і диктату з боку профашистських організацій".

Залякування, шантаж, стан страху - це головні аргументи, якими користуються сьогодні представники цих організацій, - зазначив він.

Не залишилися без уваги лідера КПУ події в Харкові 11-12 червня, коли "молодчики в балаклавах увірвалися на територію студентського містечка, де багато іноземних студентів, і, по суті справи, тільки за те, що вони є іноземцями, ножами різали їм спини, кололи шиї".

Це мракобісся підтверджує, що Україна стала осередком не тільки нестабільності, але і загрози і для самої себе як держави, і для Європи в цілому. Події, з якими ми стикаємося, говорять не про разові інцидентах, а про систему, - констатував лідер КПУ.

Також Симоненко висловив свої міркування щодо судової системи в Україні.

Вся правоохоронна система у нас приватизована і розібрана між олігархами. Судова гілка влади, яка повинна бути незалежною і вільною, перебуває під постійним тиском. Міністр юстиції Павло Петренко постійно заявляє, погрожуючи суддям, що він, безумовно, буде застосовувати до них санкції, якщо вони не будуть виконувати його замовлення, що стосуються тієї чи іншої кримінальної справи. Проти КПУ "сьогодні розв'язаний маккартизм, сфабриковано політична справа, намагаються заборонити компартію, - поскаржився Симоненко.

Після розмови з представниками ООН лідер КПУ залишився задоволений.

Їх увага свідчить про те, що вони правильно нас зрозуміли, - зазначив Петро Симоненко.