Резонанс
19 червня 2015
Андрій Садовий пробачив нардепа Сергія Висоцького за SMS, поширені у ЗМІ
Сергій Висоцький вибачився перед Садовим за смс, що стали "приводом для політичної атаки".
news-image

Народний депутат та журналіст Сергій Висоцький офіційно вибачився перед мером Львова Андрієм Садовим та фракцією "Самопоміч", повідомляє «Єдність». Про це нардеп написав на своїй сторінці у Фейсбуці, зазначивши, що  було лише "обговорення чуток".

Ми обговорювали і зіставляли чутки, які до цього були вивалені в мережу, опубліковані на декількох сайтах і ходили по залу. В особистому листуванні. Саме через те, що листування було особистим, ніхто не використовував таких оборотів: "якби", "за чутками", "нібито". Просто обмін смс. Ясна річ, що ніяких фактів ні в кого не було. Просто безпідставна балаканина про те, що було викинуто в інформпростір, - написав Висоцький.

Крім того, нардеп висловив незадоволення тим, що інформаційні агентства поширили переписку.

Цікаво інше - по всіх форматах новинної журналістки - це не новина. Тут немає ньюса, тому що немає достовірності як мінімум двох джерел і так далі. Це основи журналістики. Тому нашу з Карлом переписку і не опублікував жоден поважаючий себе новинний ресурс. Однак ворогам "Самопомомочі" і Садового, очевидно, основи журналістики були "до ліхтаря" - адже головне це політичне мочилово. Тому цей "викид" і був поширений в паблік і на різних зливних сайтах, - зазначив Сергій Висоцький.

Наприкінці свого повідомлення, нардеп вибачився перед Андрієм Садовим та "Самопоміччю".

Я офіційно і публічно приношу вибачення Андрію Садовому та фракції "Самопоміч" за те, що дав привід для політичної атаки на них. Жодних фактів, що підтверджують їх політичну корупцію у мене, звичайно ж, немає. Більше того, фракція "Самопоміч" завжди показувала себе однією з найбільш принципових фракцій парламенту. Крім того, хочу принести вибачення і персонально Юлії Тимошенко, за те що моє некоректне висловлювання на її адресу стало публічним надбанням, - підсумував нардеп.

В свою чергу, мер Львова Андрій Садовий пробачив Сергія Висоцького, написавши відповідь також на Фейсбуці.

Отримав офіційні і публічні вибачення від Сергія Висоцького за поширення інформації, яка стала приводом для вчорашнього обливання брудом мене і "Самопомочі". Вибачення прийняті, історія закрита. З Сергієм досі не були знайомі. Кажуть, по людях судять не по тому, в які ситуації вони потрапляють, а як з них виходять. Сподіваюсь, ця історія стане приводом для знайомства і співпраці, - написав Садовий.