Війна
21 червня 2015
Новий керівник Донеччини розглядає можливість блокади Донбасу
Жебрівський допускає економічну блокаду і силовий варіант повернення Донбасу.
news-image

Новий керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розглядає можливість силового захоплення та повернення Донбасу у склад України, передає «Єдність».

За словами Жебрівського, можна провести короткострокову економічну блокаду, а потім спробувати захопити окуповані території.

"Ми зараз отримуємо радіоперехоплення від Гіві, який матюкається, вибачте, і розповідає про те, що "які до біса мінські домовленості?". І кожен день сипле нам і 122-мм і 152-мм, і з "Градів", і це продовжується", — розповів Жебрівський.

Жебрівський повідомив, що при недотриманні мінських умов бойовиками, буде розглядатися варіант короткострокової блокади. На думку новопризначеного керівника, блокада розкриє людям очі на відношення Росії до так званих республік.

"Це з урахуванням того, що будуть зупинені виплати пенсій для людей, які не проживають на території, контрольованій Україною; припинення руху осіб, товарів і послуг. Це один з елементів досягнення мети по відновленню кордону",- пояснив він.