Світ
22 червня 2015
США і НАТО готуються до тривалого протистояння з Росією - міністр оборони США
США та їхні союзники по НАТО готуються до тривалого військового напруження з Росією, оскільки позитивні зміни можуть не відбутися як за президента Путіна, так і після його правління.
news-image

Про це заявив глава Пентагону, міністр оборони США Ештон Картер на початку тижневої поїздки до Європи, повідомляє Reuters, передає «Єдність» з посиланням на "Європейську правду".

Картер заявив, що Сполучені Штати сподіваються, що Росія повернеться до прогнозованого курсу, і відзначив дипломатичну співпрацю з Москвою, в тому числі переговори щодо ядерної програми Ірану.

У той же час він відзначив, що зміни у військовій стратегії НАТО для стримування російського втручання ілюструють підготовку для тривалої напруженості.

Адаптація, про яку я говорю, спрямована на те, що Росія може не змінитися як за Володимира Путіна, так і після нього, - сказав Картер перед посадкою в Берліні.

Відповідаючи на питання, чи вважає він, що  Путін може змінити курс, Картер сказав, що він сподівається на це, але "не може бути впевнений".

Читайте також: Яценюк Маккейну: Путін - агресор, і Росія має заплатити за це ціну