Політика
22 червня 2015
10 хвилин із Прем'єр-міністром. Щотижня Яценюк звітуватиме про перебіг реформ у країні
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк започаткував серію щотижневих відеозвернень до глядачів, де він звітує про зроблене урядом.
news-image

У неділю 21 червня на провідних каналах був продемонстрований відеоролик з назвою "10 хвилин із Прем'єр-міністром", повідомляє «Єдність»

Щотижня у неділю будуть транслюватись ці 10-хвилинні ролики.

Як пояснив сам Арсеній Яценюк, він хоче "вести відвертий діалог з суспільством про зміни в Україні".

Він наголосив, що для того, аби зрозуміти, які реформи потрібні країні, треба чітко усвідомлювати, через що треба пройти Україні, щоб вона стала успішною єворопейською державою. Як приклад, Яценюк навів історію Польщі та Грузії, які пройшли вже складний шлях реформ. 

 

Україна зараз у стані війни. І нам треба вирішувати все одразу і швидко: з одного боку, воювати з російськими терористами, захищати нашу країну, з іншого - воювати всередині країни з політичними кланами, з олігархами, з корупцією, з безвідповідальністю, з нашим минулим. І нам потрібно виграти і на тому, і на іншому фронті, - наголосив Яценюк.

Прем'єр-міністр підкреслив, що усвідомлює всю справедливість критики, але не все можна вирішити одразу.

Він перерахував, що вже зроблено урядом, в якого є спільне бачення перспективи: позбулися олігархів у газовому секторі, закрили тіньові схеми ухилення від сплати податків, початок реформи в енергетичному секторі, започаткування програми субсидій. Також підкреслив важливу енергонезалежність від північного сусіда та скорочення в державному апараті.

Він також розповів, що Україна виконує всі зобов'язання перед МВФ і є надійним партнером для Європи.

Яценюк наголосив, що виклики часу потрібно вирішувати разом з громадою, тільки тоді ми обовязково пройдемо цей важкий шлях. 

Читайте також: Яценюк Маккейну: Путін - агресор, і Росія має заплатити за це ціну