Олексій Мочанов: "Ми всіх в Європі вже дістали"
Відомий автогонщик, ведучий та волонтер Олексій Мочанов розповів про настрої в Європі щодо російсько-українського конфлікту.
news-image

Про це він розповів в інтерв'ю "Метроплюс", передає «Єдність».

Якщо порівнювати минулу Женеву (автосалон у Женеві - прим.ред.), яка була відразу після Майдану, до нас був інтерес величезний - «що сталося, розкажіть» ... Зараз Європа намагається взагалі не згадувати про Україну, і хлопці, які з Америки прилітають, теж кажуть: ніде - ні в заголовках, ні в рядках - нас немає. Ми всіх з*бали дуже сильно, бо весь час намагаємося за чужий рахунок щось собі вимутити, - каже Мочанов.

Він пояснює це особливістю менталітету, коли покладаємось на когось, але не на себе.

У нас багато хто так думає: «ось зараз хтось поможе грошенятами», «хтось санкції введе», «хтось дасть зброю», «наші хлопці зараз на війні всім навалять, а потім повернуться з війни і в Києві теж всім наваляють, а ми ні х*я робити не будемо, ми будемо веселитися, у нас буде двадцять вихідних в травні, - розмірковує автогонщик.

Також він нагадав історю з командиром 93-ї бригади Олегом Мікацем як показову.

З екранів телевізорів говорили: «Ви наші герої, ми молимося за вас. Поверніться живими ». А насправді ... Мікац відвоював рік, повернувся живим, прийняв на себе навчальний центр «Десна», але зробив зауваження нетверезій компанії «місцевих», яка намагалася заїхати на територію частини. Почався гвалт і тепер ніхто за героя Мікаца не молиться, тепер ним займається прокуратура, - обурюється Мочанов.
Читайте також: "Окраїни Дебальцеве дуже міцно обстрілюють" - новини з місця подій від Олексія Мочанова