Політика
22 червня 2015
Ляшко збирає докази проти міністра екології
"Міністр екології продовжує цинічно брехати громадськості",- Ляшко.
news-image

Народний депутат Олег Ляшко звинувачує міністра екології Ігора Шевченко в брехні, пише «Єдність».

За словами Ляшка, Шевченко заявив, що літає приватним літаком Олександра Онищенко. Шевченко наголосив, що олігарх не має жодного відношення до Міністерства екології.

В свою чергу Ляшко навів декілька прикладів, що говорять про протилежне.

"У січні 2015 року Ігор Шевченко звернувся з поданням до Кабінету міністрів України про призначення Петра Матвєєва головою Державної служби геології та надр України. Саме ця служба видає спецдозволи і ліцензії на видобуток корисних копалин, у тому числі нафти і газу.",- написав Ляшко.

Як виявилося, Матвєєв був довіреною особою олігарха Олександра Онищенка.

"Думаю, що за надані послуги Онищенко розраховується з Шевченком не лише авіа поїздками, а значно більшими сумами.",- написав депутат.

За словами Ляшка, міністр екології Ігор Шевченко - махровий корупціонер, який постійно бреше, щоб уникнути відповідальності. На думку депутата, його перебування на посаді - доказ відсутності реальної, а не декларованої на всіх нарадах боротьби з корупцією.

"Корупційна історія Шевченка ще раз підтверджує заполітизованість і імпотентність наших так званих правоохоронних органів",- підсумував Ляшко.

(Подання міністра екології Шевченка на призначення помічника регіонала-олігарха Онищенка Петра Матвєєва головою Держгеонадра (додаток 1) 

 

Додаток до постанови ЦВК про призначення П. Матвєєва довіреною особою регіонала-олігарха Онищенка на виборах у 93-му окрузі у жовтні 2012 року

Фірми Онищенка, на які працював Матвєєв