Російський "АвтоВАЗ" остаточно став
На заводі, зокрема, відсутні автомобільні сидіння, вихлопні системи і датчики.
news-image

Компанія "АвтоВАЗ" повністю припинила збирати автомобілі через проблеми з поставками комплектуючих, повідомляє «Єдність» з посиланням на Бі-бі-сі.

За словами представника компанії, в числі відсутніх компонентів виявилися сидіння і вихлопні системи. Зараз "АвтоВАЗ" намагається домовитися з партнерами про відновлення поставок і сподівається знову запустити конвеєр в найкоротші терміни, відзначає видання.

Причому, як зазначається в повідомленні, останні кілька місяців "АвтоВАЗ" реєстрував різке скорочення попиту на свою продукцію. У середньому в квітні і травні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року продажі впали на третину.

Як зазначається, "АвтоВАЗ" - не єдина компанія, яка постраждала від падіння попиту на автомобілі, що спостерігається в Росії у зв'язку з важким економічним становищем. Раніше калузький завод ПСМА Рос оголосив про припинення складання автомобілів Peugeot, Citroеn і Mitsubishi.

Проте, як повідомляє російське агентство «РБК», на цей раз поставки могла зірвати французька компанія Faurecia.
У завода, зокрема, відсутні автомобільні сидіння, вихлопні системи і датчики. Сидіння ж для Lada поставляє тольяттінській завод, контрольним акціонером якого є французька Faurecia (для автомобілів на платформі В0 - Lada Largus, Renault Logan, Nissan Almera), тольяттінскі «АвтоВАЗагрегат» (Kalina, Granta, Priora, 4х4) і «ТПВ Рус» (Granta), повідомило агентство з посиланням на джерело, близьке до "АвтоВАЗу". Вихлопні системи для заводу роблять ті ж Faurecia і «АвтоВАЗагрегат» (для 4х4), а також німецька Eberspacher, уточнило джерело.

Читайте також: Уряд визначився, як буде здійснюватися безкоштовне залучення транспортних засобів підприємств та установ на час мобілізації