Суспільство
24 червня 2015
На честь загиблих на Карачуні героїв пройшов авіапарад (ВІДЕО)
Сьогодні поблизу Слов’янська вшанували пам'ять екіпажа підполковника Андрія Бєлкіна Мі-8, що загинув на Карачуні рік тому.
news-image

Як повідомляє «Єдність», авіагрупа армійської авіації прибула на вшанування пам’яті загиблих героїв безпосередньо на гелікоптерах.

У заході взяли участь військові, батьки загиблих та небайдужі українці.

Вшановуючи пам'ять героїв, я сказав, що слово «Карачун» стало першим героїчним символом російсько-української війни. Тут було сконцентровано безліч українських подвигів, українських героїв і здобуто першу та ключову перемогу над гібридними окупаційними путінськими підрозділами. Мені особливо приємно, що відновлення українського мовлення на Донбасі, в якому я беру участь, символічно почалося теж з Карачуна. Кожен українець повинен зробити все можливе, щоб імена всіх героїв, в тому числі й наших побратимів-вертольотчиків, їхні подвиги були увічнені достойно і на їхньому прикладі виховувалися нові покоління українців, які завжди готові будуть захищати Україну, в тому числі й зі зброєю в руках, - написав на своїй сторінці у Facebook Олександр Бригинець.

Нагадаємо, на горі Карачун 24 червня минулого року бойовики збили гелікоптер Мі-8 сил АТО. Через це загинули дев'ять військових.

Читайте також: Курортні містечка під Маріуполем зараз напівпорожні (ФОТО)