Політика
26 червня 2015
Єврокомісар: "Якщо рішення про погашення боргів не приймуть протягом 5 днів, Греція вийде з Єврозони"
Єврокомісар від Німеччини Ґюнтер Еттінґер заявив, що вихід Греції із єврозони буде неминучий, якщо Афіни не узгодять боргових зобов’язань із кредиторами упродовж найближчих п'яти днів.
news-image

Як повідомляє «Єдність», коментуючи ймовірність виходу Греції із співдружності, єврокомісар зазначив, що це не є метою ЄС, але буде неминучим, якщо компроміс не буде знайдено в найближчі п'ять днів.

Ми будемо робити все від нас залежне аж до 30 червня, для того, щоб греки продемонстрували, що вони готові до реформ", – сказав Еттінґер.

Лідери Німеччини та Франції на саміті, що проходить в Брюсселі, заявили, що Греція мусить досягти остаточної домовленості з кредиторами на зустрічі 27 червня, щоб запобігти дефолту і можливому виходу із єврозони.

Перед цим переговори між прем’єром Греції Алексісом Ципрасом і міжнародними кредиторами завершилися без угоди для убезпечення Греції від дефолту.

Афіни мають до 30 червня включно сплатити МВФ 1 мільярд 600 мільйонів євро за отриманими раніше кредитами, але наразі не має цих коштів. Того ж дня збігає ухвалена раніше програма міжнародної фінансової допомоги Афінам в обмін на реформи й заощадження.

 

Читайте також: В Греції почалися масові акції протесту