Україна
28 червня 2015
Сьогодні Україна святкує День Конституції
Президент привітав українців зі святом.
news-image

Сьогодні в Україні відзначається День Конституції, передає «Єдність».

Новітній конституційний процес в Україні розпочався з ухваленням 16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР «Декларації про державний суверенітет України».

Після набуття Україною незалежності у 1991 році, протягом 1991-1996 років, комісіями, окремо створеними Верховною Радою та Президентом, було складено декілька проектів Конституції. Вони тривалий час обговорювалися, доповнювалися і доопрацьовувалися. 

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла і ввела в дію Конституцію України. Документ отримав підтримку двох третин депутатського корпусу (315 народних депутатів).

Президент України Петро Порошенко привітав українців зі святом та зазначив, що  головною ідеєюнаступних конституційних змін є побудова сильної держави через добробут і сталий розвиток громад.

Нашим завданням є максимально наблизити систему врядування до людей через процеси децентралізації. Місцевим громадам буде передано увесь обсяг повноважень, які вони здатні ефективно забезпечити. Решту обов’язків має залишити за собою держава, піклуючись передусім про забезпечення суверенітету та неподільності України, про її впливовість і авторитет у світі, - йдеться у зверненні Президента.

 

Читайте також: Конституційна комісія затвердила проект децентралізації з урахуванням пропозицій Венеціанської комісії