Події
29 червня 2015
На перемовинах сторони ще раз домовилися про відведення важкого озброєння
У рамках переговорів щодо розв'язання конфлікту на Донбасі сторони погодили план щодо відведення озброєнь калібру менше 100 мм із зони військових дій на сході України.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це пише "Інтерфакс" з посиланням на джерело, яке займається організацією переговорів контактної групи.

Сторони вже досягли домовленості про відвід озброєнь. В даний час обговорюються деталі угоди.

Очікується, що документ, в якому зафіксують механізми та умови відведення техніки, буде підписаний сторонами після зустрічі підгрупи з безпеки, призначеної на 7 липня.

Передбачається, що з боку Києва підпис під документом поставить другий президент України Леонід Кучма, а з боку "ЛНР" і "ДНР" документ буде підписаний повпредами.

Рішення про відвід погоджено обома сторонами, завершується узгодження технічних деталей", - повідомило джерело в групі з організації переговорів.

Нагадаємо, що в лютому 2015 за підсумками зустрічі лідерів України, Росії, Німеччини і Франції в Мінську було досягнуто згоди про відвід важких озброєнь від лінії зіткнення в Донбасі.

Після вступу угоди в силу сторони конфлікту в Донбасі неодноразово звинувачували один одного у невиконанні його умов. Окремі порушення також фіксували і спостерігачі ОБСЄ, проте в цілому, як повідомлялося, угода була виконана.

Читайте також: Оскароносний режисер може зняти фільм про Крим