Політика
30 червня 2015
США ввели секторальні санкції проти російських нафтових гигантів
Управління з контролю за іноземними активами при міністерстві фінансів США оголосило про набуття чинності нових санкцій щодо російських компаній.
news-image

Відповідний документ опублікований на сайті OFAC. До списку санкцій вперше потрапили "Газпром", "Лукойл", "Транснафа", "Газпром нафта" і "Сургутнафтогаз".

Секторальні обмежувальні заходи забороняють поставки російським нафтогазовим компаніям товарів і технологій, що використовуються для освоєння родовищ вуглеводнів на глибоководних ділянках і арктичному шельфі, а також в сланцевих пластах.

Нагадаємо, що вчора уряд Канади розширив список санкцій проти Росії, включивши в нього трьох російських громадян і 14 юридичних осіб, у тому числі ВАТ "Газпром".

Санкції були введені проти керівників Євразійського союзу молоді Олександра Дугіна, Павла Каніщева та Андрія Коваленка. Під обмеження потрапили корпорації, що працюють в нафтогазовій сфері ("Газпром", "Газпром нафта", "Сургутнафтогаз" і "Транснафта"), низка інших компаній, включаючи "Оборонпром", Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) і "Станкоінструмент", а також байкерський клуб "Нічні вовки".

ЄС, США і Канада почали вводити санкції проти РФ навесні 2014 року в зв'язку з ситуацією в Україні. Обмежувальні заходи проти Росії були продовжені Євросоюзом 22 червня 2015.

Читайте також: Захід готує потужний удар по Росії