Суспільство
2 липня 2015
Захарченко призначив дату місцевих виборів у "ДНР"
Глава "ДНР" планує провести вибори 18 жовтня поточного року.
news-image

"Голова" самопроголошеної "ДНР" призначив на 18 жовтня вибори голів міст і районів "відповідно до мінських угод". Відповідну заяву Захарченко оприлюднило в четвер, 2 липня, одне з сепаратистських ЗМІ, передає  «Єдність».

У сформованих із вини Києва умовах Донецька народна республіка змушена заради порятунку Мінських домовленостей самостійно розпочати їхнє виконання. Ми починаємо діяти негайно, не чекаючи, коли Київ схаменеться і повернеться за стіл справжніх, а не фейкових переговорів, оскільки подальше зволікання і затягування вигідне тільки української партії війни, - наголосив Захарченко.

Доцільність обрання в цей же день депутатів районних, міських, селищних та сільських рад буде визначена з урахуванням особливостей нормативної бази "республіки", фінансових можливостей і побажань громадян, зазначено в заяві.

Для збереження основ політичного врегулювання будуть збережені встановлені довоєнними законами межі районів, міст, селищ і сіл, і виборчих дільниць, а також назви органів самоврядування і посад обираються осіб, - наголошується в тексті заяви.

Також Захарченко повідомив, що "Донецька народна республіка" вводить на своїй території особливий режим самоврядування.

ДНР на виконання пп. 4 і 11 Комплексу заходів оголошує, що на її території в рамках конституції і законів республіки в частині, що не суперечить їм, діє особливий режим самоврядування, деякі умови якого згадані в законі України про особливий статус Донбасу ("Про особливий порядок місцевого самоврядування ... "), в п. 11 Комплексу заходів, а також у запропонованому нами проекті поправок до Конституції України, - йдеться в заяві Захарченка.
Читайте також: У лідера бойовиків серйозні проблеми зі здоров'ям