Події
2 липня 2015
У Кремлі розкритикували зміни до Конституції України: "Не врахували думку Донбасу"
Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков розкритикував запропоновані президентом України Петром Порошенко поправки до Конституції України з децентралізації.
news-image

За словами Пєскова, внесені в Раду без урахування думки представників Донбасу пропозиції не відповідають мінським домовленостям, повідомляє «Єдність» з посиланням на російські джерела.

Підготовка таких законопроектів без урахування думки представників Донбасу навряд чи може йти в руслі виконання Мінських домовленостей... Наскільки я розумію, будь-яких контактів між Києвом і представниками Донбасу так і не було, - сказав Пєсков.

Він також зазначив, що Москва, як гарант мінських домовленостей, «неодноразово і на різних рівнях висловлювала свою глибоку стурбованість тим, що з боку Києва ці домовленості не виконуються».

Нагадаємо, вчора 1 липня Петро Порошенко на презентації змін до Конституції в частині децентралізації заявив, що проект не передбачає надання Донбасу особливого статусу. Він назвав подібні розмови "чутками від лукавого".

Читайте також: Чутки про особливий статус Донбасу "від лукавого" - Порошенко