Політика
2 липня 2015
Голова Єврогрупи: "Якщо греки проголосують проти економії, їм не буде місця в єврозоні"
У випадку, якщо населення Греції на референдумі в неділю проголосує "проти" пропозицій кредиторів, Греції, ймовірно, не буде місця в єврозоні.
news-image

Як передає «Єдність», про це заявив голова Єврогрупи Йерун Дейсселблум, виступаючи в парламенті Голландії.

За його словами, грецькі виборці не повинні чекати, що вони отримають більш вигідні умови від своїх кредиторів шляхом голосування "ні" на референдумі.

Як зазначив Дейсселблум, референдум покаже, греки готові піти на болісні жертви, необхідні, щоб залишитися в єврозоні.

Одна ілюзія повинна бути зметена зі столу: що якщо результат негативний, то пропозиції можуть бути переглянуті, і Греція отримає в кінцевому підсумку більш простий і більш привабливий пакет, - зазначив Дейсселблум. - Якщо люди скажуть, що не хочуть заходів економії. Тоді не тільки немає ніяких підстав для нової програми, немає також ніяких підстав для Греції в єврозоні.

Як відомо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у своєму зверненні до грецького народу заявив, що країна отримала найкращі пропозиції від міжнародних кредторів, проте референдум, запланований на неділю, все ж таки відбудеться.

У той же час, ЗМІ з посиланням на лист Ципраса главам Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ повідомляли, що уряд Греції погодився прийняти останні пропозиції міжнародних кредиторів за умови внесення незначних змін.

Нагадаємо, в ніч на вівторок МВФ повідомив, що не отримав плановий платіж від грецького уряду, що означає дефолт країни.

Читайте також: Житель Лондона зібрав майже мільйон євро на оплату заборгованості Греції перед МВФ