Політика
6 липня 2015
Україна реформується, тоді як Греція роками майже нічого не робила, - експерт
Європейський Союз витрачає багато зусиль на те, аби врегулювати ситуацію з Грецією, водночас ЄС робить недостатньо для того, аби допомогти Україні.
news-image

Про це йдеться в статті шведсько-американського економіста, старшого наукового співробітника Інституту міжнародної економіки імені Петерсона у Вашингтоні Андерса Ослунда, передає Укрінформ.

ЄС підтримав чотирирічну програму допомоги від Міжнародного валютного фонду обсягом 17,5 мільярда доларів, однак валютних резервів катастрофічно не вистачає, зауважує, зокрема, економіст. Цього та минулого року в ЄС дали згоду на виділення Україні п’яти мільярдів євро кредиту - це лише сорокова частина від того, що пішло в Грецію, констатує Ослунд.

Економіст вважає, що такі дії не мають сенсу. На його думку, Україна реформується, тоді як Греція роками майже нічого не робила й зараз відкрито виступає проти справжніх реформ. При цьому, нагадує Ослунд, населення України в чотири рази більше за кількість жителів Греції, і стратегічно вона відіграє більшу роль для Європи.

"Після того, як ЄС де-факто втратив Грецію, він потребує успіху - і Україна може принести такий успіх. Але це передбачає необхідну увагу та масу ресурсів", - цитує Deutsche Welle.