Париж виплатить Росії 1,2 млрд доларів за "Містралі"
Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан повідомив, що Париж прийняв остаточне рішення не поставляти Москві "Містралі".
news-image

Уряд Франції ухвалив остаточне рішення не поставляти вертольотоносці "Містраль" Росії, незважаючи на велику неустойку за зрив контракту. Про це заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан на прес-конференції у Вашингтоні, повідомляє «Єдність» із посиланням на агентство Sputnik.

Міністр оборони Франції підкреслив, що невиконання контракту з Росією обійдеться Франції в 1,2 млрд доларів, проте іншого виходу, за його словами, немає.
Міністр оборони Франції нагадав, що припинення контракту щодо "Містралей" було пов'язане з позицією Росії стосовно українського конфлікту. У зв'язку з тим, що ситуація з Росією не змінилася, контракт не може бути виконаний.

Ле Дріан також зазначив, що Франції буде складно знайти іншого покупця для "Містралів", так як кораблі були сконструйовані за російськими вимогами. При цьому він додав, що буде радий, якщо США погодяться на покупку цих судів.

Нагадаємо, контракт на постачання двох вертольотоносців "Містраль" був укладений між французькою DCNS / STX і Рособоронекспортом у 2011 році. Франція повинна була передати перший корабель "Владивосток" в листопаді минулого року, анонсувалася дата 14 листопада, проте цього так і не відбулося. Росія чекає від Франції або поставки кораблів, або повернення грошей.