Події
8 липня 2015
Сакварелідзе про суд над прокурорами: Принцип "вкрав мільйон - заплати десятину і спи спокійно" руйнує державу
Прокуратура наполягає на призначенні застави для затриманих прокурорів Олександра Корнійця і Володимира Шапакіна у розмірі 20 млн замість 3 млн гривень, які призначив суд.
news-image

Про це заявив заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе у своєму Facebook, передає «Єдність».

Причиною різких заяв стало затримання у понеділок 6 липня заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна за підозрою в отриманні хабара.

Напередодні Печерський районний суд арештував затриманих і призначив заставу кожному у 3,2 млн гривень.

Давід Сакварелідзе назвав рішення Печерського райсуду "необґрунтованим і позбавленим всілякої логіки".

Суд ухвалив абсолютно необґрунтоване і позбавлене всілякої логіки рішення - щодо всіх затриманих була встановлена сума застави у розмірі 3 млн гривень, що, безперечно, нікчемно мало для людей такого рівня, - написав Сакварелідзе на своїй сторінці у Facebook.
Принцип «вкрав мільйон - заплати десяту частину і спи спокійно» має бути скасований - він руйнівний для держави! На мій глибокий жаль, зараз він продовжує працювати в переважній більшості випадків, - додав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 5 липня силовики затримали Шапакіна і Корнійця за підозрою в отриманні хабара у 3 млн 150 тисяч гривень. У цей день СБУ провела обшуки на робочих місцях і вдома у затриманих прокурорів.

У посадовця слідчого управління ГПУ вилучили 400 тисяч доларів США, а у заступника прокурора Київщини - багато ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Обох затриманих підозрюють у хабарництві в особливо великих розмірах. Кримінальний кодекс передбачає за це безальтернативне позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Атака на прокуратуру: СБУ вилучила більше 3 млн гривень хабарів