Київ
9 липня 2015
Віталій Кличко звітує перед громадою
Наразі розпочався виступ київського голови, присвячений річниці його діяльності на посаді мера.
news-image

25 травня виповнився рік роботи Віталія Кличка на посаді мера Києва. Сьогодні міський голова звітує перед громадою про діяльність своєї команди протягом цього терміну, передає кореспондент «Єдність».

Віталій Кличко зазначив, що він і його команда працювали, щоб створити основу для того, щоб Київ став по-справжньому європейською столицею і підкреслив, що головним пріоритетом у діяльності завжди було підвищення якості життя всіх киян, але не словами, а  реальними справами та перейшов у промові до конкретних фактів.

На початку свого виступу мер доповів щодо заходів, спрямованих  на соціальний захист киян. За словами Кличка, вперше в історії Києва було збільшено видатки на соціальний захист на 2,4 мільярда, на цільові соціальні програми столиці - на 510 мільйонів гривень.

Одним із важливих пунктів роботи щодо соціального захисту громадян, на думку Кличка,  є збереження соціальної ціни на хліб.

Дуже важливо те, що ми зупинили безконтрольне зростання цін на хліб. Відкрито 163 точки соціального хліба по всьому місту. До кінця року їх буде 200. Завдяки цьому кияни можуть купити хліб за найнижчою ціною в Україні - 4 гривні 05 копійок, - зазначив мер.

Кличко також повідомив, якщо в минулому кількість людей, на яких поширювалася програма «Турбота» становила близько 85-ти тисяч киян, то сьогодні їх кількість перевищила мільйон. Крім того, соціальна програма Києва будується на одному з інноваційних проектів - «Картка киянина», власники якої можуть користуватися всіма пільгами в повному обсязі.

 За словами мера, у Києві збільшується кількість медичних препаратів, які містяни можуть придбати за найнижчими цінами.

Ми почали продаж соціальних ліків. Тепер кияни можуть купувати 163 найменування ліків за найнижчими в Києві цінами. Ми плануємо збільшити цей асортимент до 300, - зазначив Кличко.

Крім того, мер повідомив, що за рік зросла забезпеченість киян препаратами інсуліну майже на 33 мільйони гривень.

У свої промові Віталій Кличко торкнувся медицинської теми та зазначив, що київська медицина далека від ідеалу, але можна похвалитися певними успіхами. Зокрема, на сьогоднішній день ефективність лікування туберкульозу в Києві наближається до найвищих по Україні показників - 95%( у порівнянні з 35% минулоріч). 

Найважливіший показник роботи медицини - наскільки швидко приїжджає «швидка» на допомогу. Ще не так давно бригади швидкої допомоги доїжджали за викликом за 10 хвилин тільки в 54-х% випадків. Сьогодні - у 86-ти%, – наголосив мер.

Київський голова зазначив, що цього року виділено більше 150 мільйонів гривень на реконструкцію, а також 19 мільйонів на сучасне обладнання для медустанов.

Читайте також: У Кличка за період мерства не було явних провалів – Володимир Фесенко