Політика
9 липня 2015
Греція передає Росії секретну інформацію - НАТО
Греція передає Росії секретні дані, які Афіни отримують від союзників по НАТО.
news-image

Про це пише американське видання The Daily Beast, посилаючись на інформовані джерела в західних спецслужбах, передає «Єдність» з посиланням на "112-Україна".

Більшість в НАТО побоюється, що інформація, якою діляться з Грецією, в тому числі розвідувальною, опиняється в Москві"- пише видання, цитуючи неназваного високопоставленого представника НАТО.

Він також висловив загальне роздратування, що панує в штаб-квартирі альянсу, де на грецьких представників дивляться з неабиякою підозрою.

Видання нагадує, що нещодавно НАТО вирішило скоротити число співробітників російської місії при альянсі, які, за твердженням Брюсселя, у більшості своїй є розвідниками. І тепер з'явилися побоювання, що ці "втрати" можуть бути заповнені Росією за допомогою Греції.

Вони (греки - прим. ред.) тільки "технічно" на нашій стороні. Американська розвідка ніколи повністю не довіряла грекам, - наводить видання слова колишнього співробітника ЦРУ, який займався Грецією.

При цьому The Daily Beast зазначає, що з того часу, як до влади в Греції прийшла партія СІРІЗА і між Афінами і Москвою почали розвиватися тісні взаємини, і без того значна кількість російських розвідників, які працюють під дипломатичним прикриттям в Афінах, ще більше зросла.

Дружні зустрічі між грецькими офіційними особами та представниками російських спецслужб - СВР і ГРУ, зафіксовані розвідкою НАТО, викликають стурбованість і дебати в Брюсселі та Вашингтоні, вказує видання.

Читайте також: Ціпрас і Путін обговорили референдум у Греції і "подальший план дій"