Київ
9 липня 2015
90% доріг Києва потребує капремонту - Київавтодор
У КП «Київавтодор» повідомили про необхідність капремонту практично всіх доріг столиці. Незважаючи на боротьбу з ямами, у 90% дорожнього покриття вже закінчився нормативний термін експлуатації.
news-image

За словами генерального директора КП «Київавтодор» Олександра Густєлєва, столичним дорогам ще можна продовжити термін експлуатації, проте для цього необхідно як мінімум оновити верхній шар асфальтобетону, повідомляє «Єдність» з посиланням на газету "Хрещатик". 

За останні 10 років у Києві проведений капремонт 1 411,6 тис. кв. м доріг при річному нормативі 1 557 тис. кв. м. Майже 90% покриття вулиць «відпрацювало» нормативний термін експлуатації, - розповів він в інтерв'ю виданню.

Проведення таких масштабних робіт поки не планується, втім, до кінця 2015 року має завершитися реконструкція 41 об'єкта в різних районах міста, а також 489 об'єктів міжквартальних проїздів та прибудинкових територій. На сьогоднішній день вже відремонтовано 49 подібних ділянок.

Крім цього заплановано початок реконструкції вул. Васильківської та Братської (з демонтажем трамвайних колій), капремонт шляхопроводу на перетині проспекту Науки та магістралі безперервного руху, ремонт покриття Південного мосту, Голосіївської площі, бульвару Шевченка, проспекту Правди та інших вулиць - всього 41 об'єкт.

Також продовжиться ремонт на проспекті Перемоги. Так вже 11 липня розпочнуться роботи на площі Перемоги, з цієї причини рух транспорту буде обмежено до 2-х смуг. Закінчення ремонту заплановано на 15 серпня.

Читайте також: Укравтодора більше немає