Список місць до яких варто поїхати тим, хто сумує за «Грою престолів»
Стало відомо, де знайти Королівську гавань, замок Вінтерфелл, рабовласницькі міста Астапор і юнка.
news-image

Новий сезон серіалу почнуть знімати вже в липні цього року, передає «Єдність» з посиланням на Газета.ру.

Тим, хто хоче подивитися на те, як в реальності виглядають землі здичавілих і Королівська гавань, Астапор і Браавос, пропонують відправитися туди, де знімалися попередні п'ять сезонів. В Іспанії, Північної Ірландії, Хорватії та Ісландії навіть організовані тури по місцях, відомим по серіалу.

Іспанія.

Андалусія - південна частина Іспанії, в яку входять, крім інших, Севілья і Кордова. Команда «Ігри престолів» облюбувала цю область в 2014 році, і з тих пір інтерес туристів до неї виріс на 30%.

У серіалі форт перетворився на резиденцію Мартелла в Дорні, щасливу землю, де начебто не ображають дівчат. Арена для бою биків у Осун, містечку неподалік від Севільї, виявилася бійцівської ямою Міеріна.

Марокко.


Дейнеріс Таргаріен встигла помандрувати по світу. Всі ці дивовижні висушені сонцем ландшафти і вулиці Астапора, Юнкая і Пентоса були зняті в Марокко.

Ісландія.


Фанат «Гри престолів» неодмінно повинен побачити вулканічну печеру Гретагья, всередині якої б'є гаряче джерело - якраз там трапилася любов у Ігрітт і Джона Сноу.

І Діммуборгір - це недалеко від печери Гретагья і озера Миватн: у цього лавового освіти, чорних скель і печер, обрисами нагадують фортецю, де розташовувався табір здичавілих.

До речі, в Ісландії знімалися не тільки землі здичавілих. Якщо вам цікаво, по яким мальовничих місцях бродили Ар'я і Сандор Кліган, то ось відповідь - це національний парк Тінгвеллір.

Північна Ірландія.


Екскурсійні тури по місцях зйомок і кіностудії Titanic Studios - чи не головний привід відправитися в Белфаст, місто, яке ніколи популярністю у туристів не користувався.

«Провести тут два-три дні може бути чудово. Тут є три пам'ятки: готель, який найбільше в Європі постраждав від вибухів бомб, меморіал, присвячений «Титаніку», кораблю, який потонув під час першого ж рейсу, а тепер ще й «Гра престолів», найбільш депресивний серіал в історії телебачення . Загалом, в Белфасті депресивні пам'ятки»,- говорить про Белфасті Кіт Харрінгтон, виконавець ролі Джона Сноу, який прожив тут близько п'яти років.

Серед них - замок Уард (він же - Вінтерфелл), лісовий парк Толлімор, Дарк Хеджес - дорога, що була засаджена буковими деревами (та, що веде в Королівську гавань), село Баллінтой і бухта Мерлоу (Залізні острови).

Хорватія.


Подивитися, звичайно, є що - і не тільки в стародавньому Дубровнику - типовій Королівській гавані. Фортечна стіна, а точніше, одна з її веж - Мінчета, найвища точка міста, зіграла в серіалі роль будинку Бездоганних.

Червона цитадель в серці Королівської гавані в реальному житті називається фортецею Ловріенац і знаходиться в 37 км від Дубровника.

Загадкове місто Кварт творці серіалу помістили на острові Локрум в Адріатичному морі, в дендрарії Трстено знімали чудові королівські сади, похмурий Браавос - у середньовічному Шибенике. Крім того, в серіалі засвітилися палац Діоклетіана в Спліті і фортеця Кліс.

Мальта.


Тут знімався тільки перший сезон «Ігри престолів»: крихітна Мальта досить швидко відмовила продюсерам - і зйомки перенесли до гостинної Хорватії. Якщо ви ще пам'ятаєте хоч щось з першого сезону, знайте, що спочатку Королівську гавань знімали там.

Стародавнє місто Мдіна (йому близько 4000 років), а точніше, його ворота - це ворота в Королівську гавань, куди Кейтлін Старк і сер Родрік приїхали з'ясовувати обставини нещасного випадку з Браном.

Форт Рікасолі, побудований в XVII столітті, спочатку зображував Червону Цитадель. Втім, не він один - палац Сан-Антон в муніципалітеті Аттард і форт Сант-Анджело - теж. Місце, де стратили Неда Старка, теж відомо - це форт Маноель.

Дейнеріс вийшла заміж за Кхала Дрого на тлі знаменитої мальтійської пам'ятки - Лазурного вікна, гігантської скелі в 50 метрів заввишки, що утворює арку в море. Її легко знайти - вона розташована на заході острова Гоцо.