Суспільство
14 липня 2015
У "ЛНР" скаржаться на те, що Україна саботує видачу паспортів жителям "республіки", які досягли 16-річного віку
Крім того, у "ЛНР" незадоволені тим, що українська сторона не приймає документи та довідки, які завірені печаткою "ЛНР".
news-image

Україна не відмовляється видавати паспорти жителям "ЛНР", які досягли 16-річного віку, але всіляко саботує і гальмує цей процес. Про це в одному із сепаратистських видань розповів начальник відділу у справах громадянства, міграції та реєстрації фізичних осіб "МВС" "ЛНР" Павло Сухін, передає «Єдність».

Вони (українська сторона - ред.) не відмовляються видавати паспорти, але вони саботують, перепони всілякі ставлять, які не передбачені законодавчо, - розповів він.

При цьому Сухін підкреслив, що жителям "ЛНР" для отримання паспорта не потрібно виписуватися і оформляти прописку на території, що контролюється Україною.

Крім того, чиновник поскаржився, що українська сторона не приймає документи та довідки, які завірені печаткою "ЛНР".

Є люди, які їздили (на територію, що підконтрольна Україні -ред.), брали виписку про склад сім'ї, засвідчену печаткою ЛНР, їх не брали там. А без довідки про склад сім'ї не приймають документи на прописної матеріал дитини до батьків, - повідомив Сухін.

Також Павло Сухін зазначив, що громадяни України, які проживають в "республіці" та досягли 25- і 45-річного віку, можуть вклеїти фотографію в український паспорт у територіальних підрозділах "МВС" "ЛНР". Втім, після цього незрозуміло, чи буде можливість відвідувати територію, що підконтрольна Україні.

Ми попереджаємо громадян про те, що небажано після цього з цим паспортом намагатися відвідати територію України. Всілякі випадки і казуси були з цим. Комусь вдалося вдало з'їздити, комусь ні, - застеріг начальник відділу "МВС".
Читайте також: Плотницький заборонив ввозити до "ЛНР" ліки