Війна
15 липня 2015
"Настав час для світової спільноти сказати своє рішуче "НІ",- новини з зони АТО
Ситуація в районі проведення АТО загострюється.
news-image

Про це повідомив керівник групи української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран через прес-службу АТО, передає «Єдність».

За словами військового, обстановка в зоні АТО на лінії розмежування сторін залишається складною, а на деяких напрямках має тенденцію до погіршення. 

Серед сил АТО останнім часом збільшилися втрати. Тільки за минулу добу загинуло 8 чоловік, а 16 отримало поранення.

Таран розповів, що на території підконтрольній бойовикам спостерігається накопичення важкого озброєння, воєнної техніки та особового складу НЗФ. Заклики до російської сторони СЦКК залишилися без відповіді.

"Окрім того, доводиться також констатувати, що залишаються без відповідної реакції і заклики української частини СЦКК до представників СММ ОБСЄ",- йдеться у повідомленні.

Генерал-майор впевнений, що недостатня міжнародна реакція на порушення бойовиками Мінських домовленостей спонукає бойовиків на подальше нехтування своїми зобов’язаннями.

"Продовжується і практика ведення проросійськими бойовикам артилерійського вогню з позицій, що розташовані в житловому секторі. При цьому вони не зупиняються навіть перед веденням вогню з території шкіл та дитячих садків.",- повідомляють в прес-службі.