Світ
17 липня 2015
Донька Нємцова стане репортеркою Deutsche Welle
Донька вбитого у лютому в Москві російського політика Бориса Нємцова посилить російську редакцію Deutsche Welle.
news-image

Жанна Нємцова у серпні приступає до роботи в якості репортерки в російській редакції Deutsche Welle у Бонні, передає «Єдність» із посиланням на DW.

Після закінчення факультету міжнародних економічних відносин Московського державного інституту міжнародних відносин вона почала свою журналістську кар’єру на телеканалі РБК, де вела передачі та брала інтерв’ю в політиків і економістів.

Після того, як вбили її батька Бориса Нємцова, опозиційного політика і критика Володимира Путіна, Жанна Нємцова спочатку планувала залишитися у Росії, щоб сприяти всебічному розслідуванню убивства.

Але, після того, як вона відчула, що в Росії їй загрожу небезпека, Нємцова вирішила покинути країну.

Я отримала погрози. І особливий тиск на мене чинили з тією метою, щоб я не так активно брала участь у розслідуванні вбивства мого батька, - сказала вона.

Зараз Deutsche Welle запропонувала Жанні Нємцовій вільно працювати в якості журналістки і жити в безпеці.

Я дуже радий, що Жанна Нємцова буде працювати на Deutsche Welle. Своєю позицією і популярністю вона ще більше посилить успішну діяльність нашої російськомовної редакції, - заявив генеральний директор медіакомпанії Deutsche Welle Петер Лімбурґ.

Жанна Нємцова, за власним зізнанням, бачить у новій роботі можливість використовувати свій журналістський досвід так, як вона більше не могла робити цього в Росію.

Deutsche Welle для багатьох людей у Росії є достовірним джерелом інформації. Я рада, що буду працювати в російській редакції, - сказала вона.
Читайте також: Жанна Нємцова стала лауреатом престижної польської Премії Солідарності