Політика
19 липня 2015
Аваков бере передвиборний Чернігів під особливий контроль
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков направляє спеціальну слідчо-оперативну групу МВС для забезпечення законності виборів у Чернігові.
news-image

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"У понеділок направляю спеціальну слідчо-оперативну групу МВС, з функцією забезпечення законності під час виборного процесу. З силовою підтримкою. І не з місцевих", - йдеться в повідомленні.

Міністр пояснив, що має інформацію про те, що два основні кандидати по виборчому округу №205 підготували групи "спортсменів-туристів" для силового протистояння на дільницях.

"Те, що зараз відбувається в Чернігові - не вибори. Це паноптикум ганьби всього того мерзенного і брудного, що накопичилося в наших українських виборах за останнє двадцятиріччя. Пайки, угоди, гроші, бійки, схеми, списки. Повний набір чорних технологій.

...І що далі? Підвози, каруселі, бійки, вимкнене світло на ділянках, розбиті урни? - Знову?! Люди в камуфляжі, зброя, постріли, протистояння «патріотів» і міліції?.. - Знову?!

І що робити мені - міністрові внутрішніх справ? Проводити спеціальну поліцейську операцію? Вводити в Чернігів спецназ і Нацгвардію?" - звернувся Аваков до кандидатів.

"Враховуючи те, що відбувається на Чернігівщині - щось подібне я змушений зробити. Зібрати сотні працівників МВС і жорстко реагувати ще до дня голосування", - повідомив міністр.

Він також додав, що основним завданням групи поки що вважає запобігання незаконній агітації, підкупу, порушень в ході голосування, а також просить народних депутатів, моніторингові та цивільні організації, увійти в контакт з МВС і разом забезпечити, щоб чесно пройшло не тільки голосування, а й весь тиждень перед ним.