Політика
21 липня 2015
"Підступні фіни": Росії не подобається армія Фінляндії біля кордонів
Російські чиновники від оборони прокоментували розміщення фінськими військовими груп швидкого реагування біля кордонів з Росією.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російські видання.

Останнім часом з боку Фінляндії ми постійно бачимо дії недружнього характеру, - заявив перший заступник глави думського комітету з оборони Сергій Жигарев.

При цьому він нагадав недавню відмову у в'їзді до Фінляндії спікеру Держдуми Сергію Наришкіну, який перебуває під санкціями.

За словами заступника голови комітету з міжнародних справ Ради Федерації Андрія Климова Фінляндія, почавши витрачатися на оборону, «втратила все, що забезпечувало процвітання країни протягом 60 років».

За його словами, саме відсутність "турботи" про обороноздатність країни дозволяло фінам підтримувати високий рівень життя. У Генеральному штабі Росії дії фінських військових назвали «спробою вислужитися перед НАТО».

Нагадаємо, напередодні Міністерство оборони Фінляндії повідомило про намір розгорнути групи швидкого реагування поблизу кордону з Росією через напруженої обстановки на сході України.

Читайте також: Росія пригрозила військовим "контрнаступом" у разі вступу Швеції до НАТО