Політика
22 липня 2015
Мінськ: контактна група домовилась про відведення танків, але нічого не підписала
Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України на черговій зустрічі в Мінську узгодила текст документу про відведення танків та інших видів озброєнь калібром менше 100 мм, але жодних документів сторони не підписали.
news-image

Про це заявив керівник ОБСЄ, глава МЗС Сербії Івіца Дачич, а пізніше інформацію підтвердив речник президента України Святослав Цеголко, повідомляє «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.

За дорученням президента представники України в тристоронній контактній групі домоглися прийняття домовленості про підписання доповнення до комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року в частині, яка стосується відведення танків, артилерійських озброєнь калібром до 100 мм і мінометів, - розповів Святослав Цеголко в коментарі "Інтерфакс-Україна".

Втім, за словами спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, учасники контактної групи не підписали угоду, а лише погодили поетапний план відведення техніки.

У документі, за словами Мартіна Сайдіка, детально пропишуть процедури верифікації відведення техніки.

Контактна група планує провести дві зустрічі в Мінську в серпні, але, за деякими повідомленнями, учасники переговорів можуть зібратися ще раз наприкінці липня.

Читайте також: Сьогодні в Мінську пройде чергове засідання Тристоронньої контактної групи