Події
22 липня 2015
СБУ залишила "ДНР" без лік, заблокувавши контрабандний канал
Співробітники Служби безпеки України блокували в Дніпропетровській області канал постачання лікарських засобів на територію "ДНР".
news-image

Як повідомляє «Єдність», із посиланням на прес-центр СБУ, місцева бізнес-структура організувала поставки широкого спектру лік до тимчасово окупованих територій.

Згідно з вилученими товарно-транспортними накладними, ліки прямували до Донецька, Макіївки та Шахтарську.

За оперативною інформацією, велика частина медикаментів надходила безпосередньо до незаконних збройних формувань бойовиків, інші реалізовувалася за максимально завищеними цінами місцевим жителям.

Лікарські засоби на українській території перевантажували з фур у меншій транспорт і перевозилися через лінію дотику поза блокпости. Завдяки спецоперації СБУ у Дніпропетровській та Донецькій областях виявили перевалочну базу зловмисників на Донеччині і повністю блокували канал поставки ліків, - повідомили у відомстві. - Під час обшуків в офісах і складських приміщеннях співробітники спецслужби вилучили договори з контрагентами на окупованих територіях, СПД, що здійснюють фінансово-господарську діяльність на території "ДНР", а також 1 мільйон 225 тисяч гривень, більше 54,5 тисячі євро та 7000 доларів США.

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 258-5 Кримінального кодексу України - "Фінансування тероризму".

Читайте також: СБУ заблокувала перерахування Держказначейством 110 млн сину Януковича